Aktuellt

Du som planerar att betäcka Ditt sto med en ASVH-ansluten hingst, kan läsa mer om vad som gäller inför 2020 års betäckningssäsong på sprangrulla.se

Måndag, Onsdag & Fredag har vi veterinären på plats för att ultraljuda stona. Ring 070-362 97 33 för mer exakt tid om du tänkt komma med ditt sto.

Branchrekommendationer,läs mer…

Seminverksamheten 2020 : Vi kommer tyvärr inte kunna ta emot ston utifrån.

Skick på hingstar fungerar precis som vanligt ! Tänk på att boka din hingst i tid, inget kontrakt = Inget semin ! Du som stoägare är skyldig att rapportera in dräktighet på ditt sto på 16 dgr !

Under säsongen 2020 kommer vi kunna erbjuda vår egna hingstar Hövding Lavec  & Kadett C.D. på färsk transport semin.

Från 2020 finns även Kadett C.D. på fryst !!

Vi är mottagarstation för färsk transport semin (TAI) och en kombinerad hingst & seminstation. Detta innebär att vi både tar emot semin från andras hingstar samt seminerar med vår egen hingst direkt på plats. Vi skickar också sperma från våra hingstar till alla godkända mottagarstationer.

Transportsperma

För transportsperma från Stall WF kommer stoägaren debiteras den faktiska kostnaden för transporten till angiven mottagarstation.
Samt 300:- för packning/emballage. Kontakta oss för information om kostnader till just Din station.
Vårt närmaste Jetpak kontor ligger i Luleå ca 35 km bort och Vi gör vad vi kan för att hålla dina kostnader nere !

Beställning av sperma fredagar måste ske före kl 11.00 (med resv för ev ändringar under säsongen).

På grund av att posten slutar med sin lördags-utdelning fr.o.m. 1 maj kommer det ställa till det lite med transportsperma framöver. Vi jobbar nu tillsammans med Svenska Hingsthållare för att ta fram ett avtal med Jetpak för att även i fortsättningen kunna få på lördagar. Även centralt för vi i dagsläget, en dialog med vårt lokala Jetpak kontor i Luleå för att kunna få till ett så bra, säkert & billigt alernativ för stoägarna som möjligt.

Seminsäsogen startar här i början på april.

Varmt välkommen till Stall WF med ditt sto !

Bokning:

070-3629733, Madelene